Constructief advies Houtskeletbouw nodig voor een bouwproject?

Constructief advies

 Constructief Advies Houtskeletbouw Dak Wand Ingenieursbureau Constructeur

Advies voor houtskeletbouw

Bouwen met houtskeletbouw kan soms erg ingewikkeld zijn. Vooral als het geen dagelijkse kost is. Er zijn in Nederland een aantal ingenieursbureau's die gespecialiseerd zijn in houtskeletbouw. Deze ingenieursbureau's kunnen advies geven en constructieberekeningen maken. Alleen wil de architect het liefste bij het maken van het ontwerp alle uitgangspunten duidelijk op tekening hebben staan. Deze architecten kunnen dan advies vragen bij houtskeletbouw gespecialiseerde bedrijven. Soms geven deze gratis advies en als het erg ingewikkeld is dan vragen ze hier een klein bedrag voor. Het voordeel hiervan is dat de uitgangspunten meteen goed op tekening staan. Nadat er een opdracht is verstrekt aan de houtskeletbouw leverancier kan hun constructeur het geheel berekenen. Er hoeven dan geen drastische wijzigingen gedaan te worden op tekening. Bijvoorbeeld juiste pakketdiktes, spoorhoogtes en toepassing van spanten en liggers.

 

Advies Houtskeletbouw

Standaard oplossingen voldoen niet altijd. Daarom is het als ontwikkelaar, architect of aannemer verstandig om te laten kijken naar de houtskeletbouw onderdelen bij het tekenen van de bestektekeningen. Hierdoor worden alle uitgangspunten meteen goed in de DWG tekening verwerkt. Dit bespaart een hoop geld, tijd en frustratie. Daarnaast kan het tekentraject bij de houtskeletbouw leverancier sneller verlopen omdat alle uitgangspunten goed zijn doordacht. Er moeten keuzes worden gemaakt in opbouw voor de juiste Rc waarde. Het moet constructief voldoen aan alle wet- en regelgeving. De bouwfysische uitgangspunten moeten goed zijn. En als dit alles moet esthetisch verantwoord zijn voor het uiteindelijke ontwerp en uitvoering. Tijdens de bouw verandert er vaak nog iets of loopt de bouwer tegen bouwkundige zaken aan die aandacht nodig hebben. Hiervoor is het belangrijk dat er ook tijdens de bouw begeleiding is.

Constructief Advies Ingenieursbureau Boorsma HSB Houtskeletbouw

Constructie voor Houtskeletbouw?

Het basis principe van houtskeletbouw is niet erg ingewikkeld. De fundering en beganegrond vloer worden in beton uitgevoerd. Daarop komen de prefab wanden, vloeren en daken. Deze elementen worden op elkaar gestapeld. Deze bouwmethode wordt de platform methode genoemd. De elementen worden gemaakt van vuren houten raamwerken. Hierin zit isolatie verwerkt meestal glaswol. De vormvastheid en schijfwerking komt vanuit de beplating welke erop wordt bevestigd. Dit maakt dat er zonder ruimteverlies en met zeer hoge isolatie waarden kan worden gebouwd. Houtskeletbouw is erg flexibel, wat betekend dat er zeer veel keuzevrijheid in het ontwerp en de woning zit. Daarnaast is het een snelle en bewezen bouwmethode. Door houtskeletbouw blijft de woning warm in de winter en koel in de zomer.

 

Constructeur Houtskeletbouw

De constructeur kan zijn honorarium waarmaken in de ontwerpfase van een bouwwerk. In het constructieve ontwerp komt zijn kunde in het bedenken van simpele en dus economisch haalbare constructies binnen het architectonische ontwerp tot bloei. Een goede samenwerking met opdrachtgever, architect en uitvoerende aannemer is daarbij van het grootste belang. Alleen hiermee ontstaat er een win win situatie voor alle betrokken partijen van het bouwproject. Opdrachtgever, Architect, Ontwikkelaar, Aannemer en Houtskeletbouwer zullen kunnen hierdoor allen tevreden zijn over het gerealiseerde bouwproject.

 

Contact opnemen

Wij zijn een informatieve website voor houtskeletbouw, houtbouw en prefab. Wij hebben veel kennis in huis. U kunt ons bereiken via de email of via het contact formulier.

 

Houtskeletbouw Elementen