HSB Montagebedrijf prefab elementen in Nederland?

HSB Montagebedrijf

Montage HSB Houtskeletbouw Elementen Monteren Bedrijf Dakelementen Wanden

Waarom houtskeletbouw montage?

In Nederland zijn veel bouwprojecten waarbij houtskeletbouw elementen worden gebruikt. Deze elementen moeten allemaal worden gemonteerd door een houtskeletbouw montagebedrijf. Dit zijn montageploegen die helemaal afgericht zijn op het monteren van HSB elementen. Sommige houtskeletbouw producenten hebben eigen montageploegen die de elementen op de bouwplaats aan elkaar schroeven. Zowel de gespecialiseerde montage bedrijven als de eigen montageploegen kunnen in zeer korte tijd op een kale betonvloer een volledig bouwwerk plaatsen.

De meeste montageploegen beginnen zodra het licht is met het hijsen van de elementen. De elementen liggen dan al klaar op de bouwplaats en zijn ontdaan van de verpakkingsmaterialen. De houtskeletbouw elementen worden ingepikt door een inpikker op de grond. Deze zorgt dat de hijsbanden of hijsogen aan de haak van de hijskraan worden bevestigd. De kraan kan vervolgens de elementen hijsen naar de definitieve plaats in het bouwwerk. Op de montageplaats van de elementen staan één of twee medewerkers de elementen te begeleiden. De houtskeletbouw elementen worden bevestigd aan de muurplaten, stelregels of gewoon aan elkaar.

Muurplaten, ankers en stelregels worden de dagen voor de daadwerkelijke montage bevestigd aan de betonvloer. Ze zijn volledig waterpas, haaks en op de juiste positie gemonteerd. Daarna worden de houtskeletbouw elementen pas op de juiste positie gehesen. Als alle elementen zijn geplaatst worden de naden en kieren voorzien van voldoende pur, vol en zat wordt dit genoemd. Vervolgens worden alle folieflappen netjes over elkaar vast geniet met een tacker. Zo is het gebouw wind en waterdicht en kan de verder afbouw beginnen.

 

Offerte voor HSB montage

Voordat een houtskeletbouw montagebedrijf een offerte kan maken zijn de werktekeningen van de houtskeletbouwer nodig. De calculator zal bekijken of de bouwplaats goed bereikbaar is voor de vrachtwagen en hijskraan. Daarna zal worden gekeken naar de complexiteit van het werk. Om de daadwerkelijke offerte te maken zijn het aantal elementen nodig. Elk element is een hijsbeweging en dus tijd. Aan de hand van het aantal hijsbewegingen kunnen de montagetijd en de kosten voor de hijskraan worden berekend. De tijd wordt vermenigvuldigd met het gehanteerde uurtarief. Dit is de basisberekening voor de aanneemsom van de montage. Uiteraard zijn er uitzonderlijke situaties en excessen te bedenken waardoor de prijs hoger zal worden.

 

Welke onderdelen voor HSB montage?

In principe worden alle houtskeletbouw onderdelen die gemaakt zijn in de fabriek op de bouwplaats door het HSB montagebedrijf gemonteerd. Dit zijn binnenwanden, binnenspouwbladen, buitenwanden, vloeren, topgevels, drukbalken, dakkapellen en dakelementen. Sommige montagebedrijven doen meer dan alleen de montage van de onderdelen. Er zijn bedrijven welke ook de dakpannen leggen. Ze leggen alle dakpannen op het dak en monteren de eindvorsten en nokvorsten. Ook zijn er montagebedrijven die aftimmering werkzaamheden verrichten. Ze verzorgen de gevel en gootbetimmeringen. Hierbij kan worden gedacht aan boei- en plafonddelen van de gootconstructie. Het aanbrengen en aanhelen van gevelbekleding. De montage van staalconstructies behoort bij velen ook tot de discipline. Montage van gelamineerde en stalen liggers wordt ook gedaan door de HSB montage ploeg.

Hsb montage bedrijf prefab houtskeletbouw elementen monteren

De Houtskeletbouw montage

Op de dag van de montage zijn de mannen al vroeg uit de veren. Ze beginnen zodra er zonlicht is. Het monteren van de elementen gaat aan de hand van de Autocad tekeningen van de leverancier. Deze worden in PDF of DWG verzonden aan het desbetreffende montagebedrijf. De werknemers weten door de element nummering precies welk elementen, waar geplaatst moet worden. In de toekomst zullen ze de houtskeletbouw constructie gaan zien met augmented reality. Met een mobiele telefoon of een hololens kan worden bekeken hoe de houtskeletbouw constructie in elkaar zit in 3d. Er zijn montagebedrijven die al met deze techniek actief zijn op de bouwplaats.

 

Contact opnemen

Wij zijn een informatieve website voor houtskeletbouw, houtbouw en prefab. Wij hebben veel kennis in huis. U kunt ons bereiken via de email of via het contact formulier.

 

Houtskeletbouw Elementen