Prefab dakkapellen seriematige nieuwbouw?

Prefab HSB dakkapel
Prefab Dakkapel Dakkapellen HSB Leverancier

Wat is een prefab dakkapel?

Een prefab dakkapel bestaat meestal uit twee zijwangen en een plat dak. Daarnaast zit aan de voorkant een kozijn met daaronder een knieschot. Dit zijn de basisonderdelen voor een dakkapel. De zijwangen zijn de panelen aan de beide zijkanten van de prefab dakkapel. Het platte dak spreekt voor zich dat is het plafond en dak van de dakkapel. Aan de voorzijde wordt een kozijn geplaatst met ramen. Het kozijn wordt meestal geleverd met draaiende delen welke open kunnen. Hout, kunststof en aluminium kozijnen kunnen worden toegepast. Alle onderdelen worden in de fabriek in elkaar gezet. Alle waterdichte onderdelen zoals; dakbedekking, gevelbekleding, lood, slabbes en waterslagen zijn prefab aangebracht.

De dakkapel kan worden vervoerd naar de bouwlocatie. Daarna tilt de kraan de prefab dakkapel op zijn plaats. Prefab dakkapel wil zeggen dat het model al vóór plaatsing volledig in elkaar gezet is. Prefab dakkapel modellen hebben standaard afmetingen en de fabriek die ze maakt, maakt daarvan een eindeloze hoeveelheid. Er zijn wel verschillende maten, soorten en kleuren verkrijgbaar. Heb je echter te maken met bijzondere afmetingen, uitzonderlijke vormen en specifieke kleurwensen, dan is prefab niet de juiste keuze.

 

Prefab dakkapel plaatsen

Een prefab dakkapel is een populaire manier van het plaatsen van een extra dakkapel op een woning. Bij grote nieuwbouw woningbouw projecten worden de prefab dakkapellen vaak als optie aangeboden. De koper van de woning kan dan keuze maken tussen standaard types en afmetingen. De types zijn vooraf voorgelegd en goedgekeurd door de welstand van de gemeente. Een prefab dakkapel op een bestaande woning plaatsen is een mogelijkheid. Echter zijn hiervoor extra voorzieningen nodig. Het bestaande dak moet worden aangepast en worden ingemeten voor de nieuwe prefab dakkapel. In het bestaande dak zullen constructieve voorzieningen zoals lateien, ravelingen en slapers worden aangebracht. Maar gelukkig heeft de dakkapellen specialist hier voldoende ervaring mee.

Dakkapellen Leverancier Prefab HSB Houtskeletbouw Fabrikant

Voordelen prefab dakkapel

Het kiezen voor een kant en klare dakkapel geeft je een aantal voordelen. Deze dakkapel kent namelijk een hoog afwerkingsniveau en kan binnen zeer korte tijd geplaatst gaan worden. De aannemer zal de dakkapellen tegenwoordig niet meer in het werk timmeren. Dit is erg tijdrovend en bovendien staat de woning voor aanzienlijke tijd onnodig open. Bij nieuwbouw zijn prefab dakkapellen sowieso altijd voordeliger dan het in het werk timmeren. In het tekentraject kan in de prefab dakelementen de sparingen worden opgenomen. De dakkapel sparingen worden in het DWG (autocad) bestand opgenomen. Zo past de dakkapel precies op de onderliggende sparing. De grootste voordelen van de prefab dakkapel zijn:

• Prijsvoordeel door serieproductie
• Tijdvoordeel door snelle plaatsing
• Kwaliteit door geconditioneerde omstandigheden
• Geen overlast voor omwonenden
• Minder last van weersinvloeden
• Geen steigers nodig
• Geen bouwafval op de bouwplaats

 

Plaatsing van de dakkapel

Door de zorgvuldige voorbereiding d.m.v. tekenwerk en prefabricage in de fabriek gaat de plaatsing van de prefab dakkapel zeer vlot. Binnen enkele uren is het dak alweer wind en waterdicht. De loodslabben zitten al aan de elementen vast. Deze loodslabben vallen over de pannen. De montage medewerkers zorgen dat de dakkapel goed is door geschroefd aan de prefab dak constructie. Daarna zullen de naden en kieren van pur worden voorzien, indien nodig. Vervolgens kan de dakkapel worden afgetimmerd aan de binnenzijde met gipsbeplating en plinten. Binnen enkele uren zit een prefab dakkapel vast op het dak. De hijsvoorzieningen zijn vaak ingewerkt bij het dakdekken. Zo kan deze blijven zitten omdat deze waterdicht zijn. De montagemedewerkers en kraan kunnen naar de volgende dakkapellen om te monteren.

 Prefab Dakkapel Houtskeletbouw HSB

Prefab dakkapel prijzen

De prijzen voor de prefab dakkapellen worden bepaald door een aantal factoren. De belangrijkste factor is de gekozen materialen. Dit bepaald een heel groot deel van de totaalprijs. In de meeste geleverde types zijn een combinatie van kunststof en hout gebruikelijk. Daarnaast spelen de afmetingen een grote rol bij het bepalen van de offerte prijs. De hoogte en breedte wordt bepaald door de architect, ontwikkelaar, aannemer of particulier. Veel gebruikte afmetingen zijn een zijwang van 1,5 bij 1,5 meter. De breedte van de dakkapel verschilt per woning maar 1, 2, 3 en 4 meter standaarden worden veel geproduceerd. Als er een keuze voor materiaal en afmetingen is gemaakt kan de definitief prijs worden berekend. Er wordt een inschatting gemaakt voor de productietijd. De posten waaruit de prijs is opgebouwd zijn; materialen, afmetingen, tekenwerk, productie en transport. Deze posten bepalen uiteindelijk het offerte bedrag. En of de dakkapel goedkoop of duur wordt.

 

Materialen dakkapellen

Er is voor een prefab dakkapel veel keuze voor verschillende materialen. Zo kan bij de dakbedekking worden gekozen uit bitumen, epdm en liquid rubber. De zijwangen van de prefab dakkapel kunnen worden bekleed met houten of kunststof bekleding. Bij houten gevelbekleding kan worden gedacht aan vuren, douglas, red cedar, cape cod, grenen, lariks etc. Als de keuze toch valt op kunststof gevelbekleding zijn rockpanel, trespa, keralit, eurotexx, eternit, werzalit, jameshardie, etc. gebruikelijke zijwang bekleding materialen. Het geraamte van de houtskeletbouw dakkapel bestaat uit vuren regels met daartussen glaswolisolatie. Aan de binnenzijde wordt spaanplaat en/of gipsplaat aangebracht. Voor de kozijnen is keuze uit hout, kunststof en aluminium. Daarnaast kunnen verschillende glastypen worden gekozen zoals Dubbel en Triple HR++ glas. Onder het kozijn en aan de zijkanten bij de zijwangen wordt lood of loodvervanger aangebracht. Het voordeel van loodvervanger is dat dit in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Een verholen goot is ook een optie. Hierbij is de afwatering in het dakelement opgelost en stroomt het water onder de pannen door een gootje naar de hoofd goot.

 

Contact opnemen

Wij zijn een informatieve website voor houtskeletbouw, houtbouw en prefab. Wij hebben veel kennis in huis. U kunt ons bereiken via de email of via het contact formulier.

 

Houtskeletbouw Elementen