Een prefab berging waar moet deze aan voldoen?
Een prefab berging
Een prefab houtskeletbouw berging leverancier voor uw woningbouwproject? Bij Friesland Prefab B.V. bent u aan het juiste adres. De prefab berging die u op eenvoudige wijze in elkaar kunt zetten? Of volledig gemonteerd in de fabriek. Zodat uw geen werk meer heeft op de bouwplaats. Het is allemaal mogelijk. Wij leveren de prefab bergingen met of zonder fundering. Dit ligt aan de ondergrond waarom de bergingen uiteindelijk geplaatst gaan worden. De meest ideale ondergrond is directe plaatsing op zandgrond. In veel provincies is dit helaas niet mogelijk. U kunt er ook voor kiezen om de hei- en funderingswerkzaamheden te laten uitvoeren door uw eigen partij. De prefab berging wordt geplaatst op de prefab fundering
Prefab berging specialist
Wij kunnen alles voor u bouwen, of het nu gaat om een prefab berging, garage of bijgebouw. Wij beschikken over de juiste vaardigheden en kwaliteiten om het bouwwerk naar een succesvol eindresultaat te leiden. Met de Friese nuchterheid zijn wij oplossingsgericht. Wij leveren zowel bergingen voor de seriematige woningbouwer als enkelvoudige garages voor bij vrijstaande woningen en villa's.
Werkwijze voor prefab bergruimtes
Er worden veel woningen gebouwd in Nederland. Als er een nieuwbouw woning wordt gebouwd door de aannemer hoort hier ook een berging of bergruimte bij. Er zijn twee manieren om deze bergruimte aan de koper aan te bieden. Er kan een ruimte beschikbaar worden gesteld in het pand. Hierbij is sprake van een inpandige bergruimte. Er hoeven dan geen aparte funderingswerkzaamheden plaats te vinden. Maar meestal worden er vrij staande berging bij de woning geplaatst. Indien de ondergrond het toelaat worden deze op een prefab fundering geplaatst. Dit kan op een aantal manier; met een betonbandjes, met een houten randbalk, met een kunststof blokken fundering en op een prefab betonbak. De eerste drie zijn alleen geschikt bij een zandgrond ondergrond. De prefab betonbak wordt op palen geplaatst als er geen zandgrond ondergrond is. De prefab bergingen komen door middel van slagpluggen aan de betonvloer vast. Bij de overige funderingen zijn andere bevestigingsmethoden. Een bering kan in de fabriek en op de bouw in elkaar worden gezet. De reden voor het op de bouw in elkaar zetten van de prefab bergingen is dat de dakbedekking pas in later stadium kan worden aangebracht. De meeste hokjes zijn 2x3 meter. Maar er zijn ook dubbele en meervoudige verkrijgbaar. In Nederland worden jaarlijks tussen de 16.000 en 20.000 bergingen geplaatst.
HSB bergingen en bouwbesluit
Afdeling 4.5. Buitenberging, nieuwbouw
Conform het bouwbesluit is de aannemer verplicht om een bergruimte te verzorgen voor een nieuw te bouwen woning. Dit kan zowel inpandig als vrijstaand. De berging dient minimaal een oppervlakte te hebben van 5 m². Hierdoor worden ze veelal in een standaard seriematige uitvoering geleverd.
Artikel 4.30. Aansturingsartikel
1. Een te bouwen woonfunctie, anders dan een woonfunctie waarin door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers opvang aan asielzoekers wordt geboden, heeft een afsluitbare bergruimte om fietsen of scootmobielen beschermd tegen weer en wind te kunnen opbergen
2. Voor zover voor een woonfunctie in deze afdeling voorschriften zijn aangewezen wordt voor die woonfunctie aan de in het eerste lid gestelde eis voldaan door toepassing van die voorschriften.
Artikel 4.31. Aanwezigheid, bereikbaarheid en afmetingen
1. Een woonfunctie heeft als nevenfunctie een niet-gemeenschappelijke afsluitbare bergruimte met een vloeroppervlakte van ten minste 5 m² bij een breedte van ten minste 1,8 m en een hoogte daarboven van ten minste 2,3 m.
2. In afwijking van het eerste lid kan bij een woonfunctie met een gebruiksoppervlakte van niet meer dan 50 m² de bergruimte gemeenschappelijk zijn indien de vloeroppervlakte van de bergruimte ten minste 1,5 m² per woonfunctie bedraagt.
3. Een bergruimte als bedoeld in dit artikel is vanaf de openbare weg rechtstreeks bereikbaar via het aansluitende terrein of een gemeenschappelijke verkeersruimte.
4. Het eerste tot en met derde lid zijn niet van toepassing op een woonfunctie voor studenten en een woonfunctie voor zorg.
Artikel 4.32. Regenwerend
De uitwendige scheidingsconstructie van een bergruimte als bedoeld in artikel 4.31 is, bepaald volgens NEN 2778, regenwerend.
Artikel 4.33. Verbouw
Op het gedeeltelijk vernieuwen of veranderen of het vergroten van een woonfunctie zijn de artikelen 4.31 en 4.32 van overeenkomstige toepassing waarbij in plaats van het in die artikelen aangegeven niveau van eisen wordt uitgegaan van het rechtens verkregen niveau.
Contact opnemen
Wij zijn een informatieve website voor houtskeletbouw, houtbouw en prefab. Wij hebben veel kennis in huis. U kunt ons bereiken via de email of via het contact formulier.